Súťaž: Vyhrajte vstupenky na Letné Shakespearovské slávnosti 2021

21. ročník Letných shakespearovských slávností, ktoré prinesú mestu Bratislava neštandartné divadelné predstavenia v open air priestore Bratislavského hradu sa tento rok rozlúčia s inscenáciou Rómea a Júlie v réžii Doda Gombára.

01.07.2021 08:48
Romeo_Julia 351x255
debata
Rómeo a Júlia – najväčšia ľúbostná tragédia všetkých čias

Nebude náhoda, že sa k nej neustále vracajú aj iní autori, umelci a na jej pôdoryse stavajú nové diela. Čistá láska v akomsi nepriateľskom prostredí nesie v sebe to, čo budú ľudia všetkých vekov a pokolení hľadať, pokiaľ tu bude živý, cítiaci človek. Nesie v sebe nádej, nesie v sebe možnosť harmónie, možnosť odpustenia. To sú tie zásadné východiská, na ktorých chce režisér inscenáciu postaviť. Pozrieť sa nemilosrdne na súčasnú polarizovanú spoločnosť a prostredníctvom čistého citu absurdne zakázanej lásky jej nadstaviť zrkadlo.

Všetci sme dnes priamymi účastníkmi rozdelenej, polarizovanej spoločnosti. Keby sme mali hľadať odpovede na otázky, čo toto rozdelenie spôsobilo, možno zistíme, že odpovede ani nie sme schopní. Že to, čo sme stratili je hlavne nadhľad a tolerancia. Aká je cesta z tohto začarovaného kruhu?

„Snáď nová, minulosťou nezaťažená generácia. Generácia, ktorá pôjde za hlasom srdca bez predsudkov, ktorá svojich rodičov naučí odpusteniu. Hovorí sa, že na každom spálenisku raz vyrastie nová tráva. Možno je ich jediným a vyšším zmyslom pohľad na seba samých, na svoje vlastné nedostatky a zlyhania. A príbeh našej inscenácie Rómea a Júlie sa práve o takýto pohľad pokúsi,“ hovorí o hre režisér Dodo Gombár.

Výnimočné obsadenie, originálna úprava

Dodo Gombár si do hlavných postáv vybral mladých talentovaných hercov. V hlavnej úlohe Rómea môžete vidieť Davida Hartla, Júliu stvárnila Mária Schumerová. V ďaľších postavách uvidíte Sisu Sklovskú, Lenku Barilíkovú, Mareka Majeského, Renátu Rundovú, Marcela Ochránka, Tomáša Gregu, Tomáša Tureka, Tomáša Vravníka, Martina Varinského a v súbojoch akrobatov skupiny Born to trick.

Kompletné informácie o predstaveniach a vstupenkách nájdete na www.wshakespeare.sk.

Odpovedzte správne na otázku a piatim šťastným výhercom pošleme lístky pre dve osoby na derniéru predstavenia Rómeo a Júlia, ktorá sa odohrá 20. júla na nádvorí Bratislavského hradu o 20:30 hod.

OTÁZKA:

Ako sa volá druhým menom Rómeo?

  1. Montek
  2. Kapulet
  3. Baptista

Súťaž ukončená!

Výhercovia súťaže: Katarína K., Miroslav K., Jarmila C., Edita K., Zdenka K.

Výhercovia boli kontaktovaní a všetkým srdečne gratulujeme a prajeme im pekný divadelný zážitok na Bratislavskom hra­de.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž #Letné shakespearovské slávnosti #sms súťaž