Novým vydavateľom denníka Pravda je spoločnosť OUR MEDIA SR a. s.

P E R E X, a. s., vydavateľ denníka Pravda a prevádzkovateľ spravodajského portálu Pravda.sk, sa zlúčil so spoločnosťou OUR MEDIA SR a. s. Zlúčenie spoločností bolo dlhodobo plánované.

31.03.2021 15:26
our media logo

OUR MEDIA SR a. s. kúpila spoločnosť P E R E X, a. s. v roku 2018 od českej spoločnosti Florena. Predtým patrilo vydavateľstvo do britskej mediálnej skupiny Northcliffe International Ltd., ktorá vydávala aj Daily Mail. Dňom účinnosti zlúčenia (1. apríla 2021) spoločnosť P E R E X, a. s. zanikne, pričom univerzálnym právnym nástupcom všetkých práv a povinností spoločnosti P E R E X, a. s. sa stane spoločnosť OUR MEDIA SR a. s.. Denník Pravda aj spravodajský portál Pravda.sk tak patria priamo pod mediálny dom OUR MEDIA SR a. s.. Jeho stopercentným vlastníkom je spoločnosť SYNOT INVEST LIMITED, ktorej majiteľom je český podnikateľ Ivo Valenta. Za spoločnosť OUR MEDIA SR a. s. budú naďalej konať Ján Svoboda, predseda predstavenstva, ktorý zastrešuje aktivity I. Valentu v oblasti médií a cestovného ruchu na Slovensku a Ladislav Ollé, člen predstavenstva, ktorý zároveň zastáva aj funkciu obchodného riaditeľa. Na pozícii šéfredaktora ostáva Jakub Prokeš. Pravda je najpredávanejší mienkotvorný denník na Slovensku, ktorý v minulom roku oslávil sté výročie svojho pôsobenia. Jeho história siaha až do roku 1920. Dlhodobo je denníkom, ktorý má najširší a najstabilnejší predplatiteľský kmeň. Číta ho 5,7 % populácie, čo predstavuje vyše 253-tis. čitateľov.

Okrem denníka Pravda získava spoločnosť OUR MEDIA SR a. s. zlúčením so spoločnosťou P E R E X, a. s. do svojho portfólia aj spomínaný portál Pravda.sk, ktorý patrí k TOP 5 spravodajským webom na slovenskom mediálnom trhu. Mesačne ho navštívi viac ako 2,3 mil. užívateľov. Jeho súčasťou sú aj stránky Varecha.sk – obľúbený kulinársky portál s najväčším počtom užívateľských receptov a tiež stránka Auto.Pravda.sk, ktorá je absolútnou jednotkou v auto-moto segmente.

Zlúčenie uvedených spoločností nebude mať žiadny dosah na zmluvné ani iné vzťahy založené pôvodne so spoločnosťou P E R E X, a. s..

chyba
Viac na túto tému: #denník Pravda #OUR MEDIA SR #perex