Posledná šanca získať komiks Hrdinovia klímy do vašej školy úplne zadarmo

Komiks namiesto učebnice? Prečo nie?! Do slovenských škôl prinášame hravý komiks o vedeckom výskume, ktorý sa týka klímy a ďalších súvisiacich oblastí. Ak ho chcete mať vo vašej škole aj vy, vyplňte formulár na konci tohto článku.

22.04.2021 09:46
Hrdinovia klímy Foto:
debata (16)
hrdinovia Dávame do pozornosti Vyplňte formulár a získajte komiks do vašej školy úplne zadarmo!

Klimatická kríza sa týka každého z nás. Teplota na zemi stúpa. Trpia zvieratá aj rastliny. Mnoho druhov vymiera… Keby nebol kovid, táto téma by plnila sociálne siete, weby, televízne spravodajstvo i noviny. V školách sa o klimatickej kríze veľa neučí. Pritom už každý videl alebo aspoň počul, že aj u nás vysychajú studne, úroda je slabá a lesy nám miznú pred očami.

HURÁ, ZVLÁDLI SME TO!

Podarilo sa nám vyzbierať potrebné peniaze na uskutočnenie tohto super projektu. Ešte ste o Hrdinoch klímy nepočuli? Vznikol sprievodca, ktorý k odpovediam v otázkach o klimatickej kríze poľahky privedie aj deti. Hrdinovia klímy je 40-stranový časopis – komiks, ktorý zadarmo posielame do slovenských škôl.

"Komiks rozpráva príbeh o budúcnosti na Zemi o sto rokov. Pútavo vyvracia pochybnosti o zmene klímy. Vypĺňa medzery v znalostiach verejnosti, ale najmä mládeže. Zároveň učí ako rozpoznať čo je dôveryhodné a čo výmysel. Viac o Hrdinoch klímy sa dozviete z nášho videa, v ktorom si môžete pozrieť aj to, ako komiks vyzerá.

Video
Komiks namiesto učebnice? Prečo nie! Hrdinovia klímy idú do slovenských škôl

Vysvetliť rozdiel medzi vedeckým poznaním a dezinformáciami je základom osvety o prebiehajúcej zmene klímy, ktorá sa neprejavuje len globálne, ale ovplyvňuje už aj životy ľudí na Slovensku. Len ľudia s kvalitnými informáciami majú šancu riešiť najzložitejší problém, aký dejiny pred človeka postavili.

Ak si želáte mať túto klimatickú pomôcku bezplatne vo vašej škole, vyplňte, prosím, formulár uvedený v tomto článku a my vám ho veľmi radi zadarmo pošleme.

Komiks Hrdinovia klímy

Ukážka vzdelávacej pomôcky - komiksu Hrdinovia klímy

Fotogaléria
Komiks vznikol ako iniciatíva kanadských...
IPCC - Medzinárodný panel o zmene klímy
Komiks hravou formou poukáže na problémy...

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #komiks #veda #veda a vzdelávanie #Hrdinovia klímy